Dnes jsem navštívil s přáteli restauraci v Českých Budějovicích a to konkrétně La Bodega – Bohémia v Plachého ulici. Restaurace je pár týdnů nově otevřená a zaměřuje se na španělskou kuchyni.
Musím říct, že je to příjemná změna vyzkoušet kuchyni, kterou vlastně ani tolik neznám, nebo neměl jsem tu čest ji na vlastní kůži ve Španělsku vyzkoušet.
Vešli jsme do restaurace a dýchlo na nás příjemné prostředí s otevřenou kuchyní, to kvituji, protože miluji, když se můžu dívat na kuchaře, jak vytváří pokrm před hosty.
Usedli jsme ke stolu a přišla milá obsluha. Pán vypadal jako typický španěl, což taky hned navodilo jinou atmosféru. Než jsme si objednali pití, tak nám obsluha donesla tapas. Šlo o olivy a jakou si omáčku řekl bych ze sýra a majonézy s lehkým nádechem česneku. Byl to skvělý nápad, který nadchl.

Poté jsem si objednal takzvaný Tapas ( předkrm). Po krátkém přemýšlení jsem zvolil klasické tygří krevety loupané s česnekem a chilli. Tento pokrm musím vychválit do nebes, protože já jsem milovník krevet a tyhle dámy a pánové byly dokonalé. Chuť česneku, olivového oleje a lehký ocásek chilli, co na to říct, prostě dokonalost a na to si tam určitě zajděte!

Co by to bylo za večeři, kdybychom si nedali hlavní chod. Po tak dobrém předkrmu jsem zvolil maso na ohni. Objednal jsem si panenku na ohni s pečenými brambory a španělskou omáčkou připominající demi-glace. Přišel mi krásně naservírovaný talíř, který byl opravdu chutný. Maso bylo opečené tak akorát , brambůrky krásně opečené v oříškovém másle s rozmarýnem a ta omáčka? Jedním slovem skvělá!

Na závěr večera přišla sladká tečka v podobě krému. Bylo to spíše klasické creme brulée.
Asi vám přijdu už trapný, ale ono i toto bylo skvělé a věřte mi, jsem spíše kritický k jídlům, ale tato restaurace mě naprosto dostala a vše stálo za to. Jak to prostředí, tak i to skvělé jídlo. Já se tam tedy ještě vrátím a jsem fanoušek La Bodegy!
