Cibulačka s tymiánem a Proseccem

Rychlá světlá cibulačka s tymiánem a Proseccem

Ingredience :

3 větší cibule

Lžíce másla

Sůl

Pepř

Tymián

Lžíce hladké mouky

2dcl Prosecca

Toastový chléb

Strouhaný sýr

Nejprve si na másle z volna osmahneme cibuli, kterou nakrájíme na měsíčky. Přidáme sůl, to doporučuji kvůli tomu, že cibule rychleji změkne a hlavně si začnete dochucovat polévku. Jakmile uvidíte, že je cibule měkká, tak přilejete Prosecco! Možná vám to přijde divné, ale, uvidíte co to udělá s chutí a vůní. Lehce vám to nasládne. Já experimentoval i s Napoleonem, což je brandy a je ta polévka pak taková více alkoholová. Prosecco vám tu chuť zjemní a nahradí vám to víno. Když se alkohol odpaří, přidáte tymián, zasmahnete a přidáte lžíci hladké mouky. Nemusíte polévku hustit to, nechám na vás, já ji trošku dávám. Polévku zavaříte, přidáte sůl, pepř, strouhaný sýr, krutonky z bílého pečiva. No a máte hotovo, gratuluji!

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *