Tyrolské brambory se slaninou a volským okem
Ingredience :
- 500g brambor
- Sůl
- Pepř
- Vejce
- Slanina
- Sušený nebo čerstvý česnek
- Bylinky
- Olivový olej
Brambory nakrájíme na kostky vložíme na pekáč, osolíme, opepříme, přidáme sušený nebo čerstvý česnek, zakápneme trochou oleje a dáme péct do měkka. Mějme na paměti, že brambory ještě budeme restovat na pánvi. Mezitím si nakrájíme špek na malinké drobné kostičky a dáme si je na pánev opéct. Poté co nám brambory změknou, tak je vyndáme a přidáme na rozpálenou pánev ke slanině a restujeme do barvy, přisypeme bylinky. Doporučuji je dát až ke konci, budou Vám déle vonět v pokrmu. Na orestované brambory přidáme volské oko a přeji Vám dobrou chuť!
