Tyrolské brambory

Tyrolské brambory se slaninou a volským okem

Ingredience :

  • 500g brambor
  • Sůl
  • Pepř
  • Vejce
  • Slanina
  • Sušený nebo čerstvý česnek
  • Bylinky
  • Olivový olej

Brambory nakrájíme na kostky vložíme na pekáč, osolíme, opepříme, přidáme sušený nebo čerstvý česnek, zakápneme trochou oleje a dáme péct do měkka. Mějme na paměti, že brambory ještě budeme restovat na pánvi. Mezitím si nakrájíme špek na malinké drobné kostičky a dáme si je na pánev opéct. Poté co nám brambory změknou, tak je vyndáme a přidáme na rozpálenou pánev ke slanině a restujeme do barvy, přisypeme bylinky. Doporučuji je dát až ke konci, budou Vám déle vonět v pokrmu. Na orestované brambory přidáme volské oko a přeji Vám dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *